Despre mine

* în permanentă (auto)actualizare *

În copilărie îmi plăcea să mă joc de-a școala, fie în rol de învăţăcel, fie în rol de învăţător: pe lângă scrisul lecțiilor și datul notelor, jocul reflecta nevoia mea de a cunoaște - ca învăţăcel și nevoia de a împărtăși - ca învăţător.

Ca adult m-am (re)cunoscut prin aceste nevoi, fiind simultan "învăţăcel-învăţător" în rolul de părinte, astfel că acest 'proiect' personal urmează ritmul psihologic dat de cunoașterea progresivă și împărtășirea ei (tot spre sporirea cunoașterii).

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științele Educației (Universitatea din București, promoția 2014) cu specializarea în Psihologie, și ulterior programul masteral Psihologie Clinică - evaluare și intervenție terapeutică (Universitatea din București, promoția 2016).

În Bucureşti am activat ca voluntar în organizații non-guvernamentale cu țeluri și preocupări diverse: management de proiect, ecologizare, training, lucrul cu copii instituționalizați, organizare de evenimente și terapie ocupațională în domeniul oncologiei pediatrice - interacționând astfel cu o varietate de persoane și personalități umane în contexte la fel de variate. Am lucrat ca shadow (însoțitor școlar) pentru copii și adolescenți diagnosticați cu Tulburare din Spectrul Autist și ca psiholog și asistent de pedagog în cadrul Centrului de Educație Maria Pro Day din Pitești.

Din 2016 am devenit mamă și fiecare zi în acest rol mi-a îmbogățit practica psihologică, atât ca "învățător", cât și ca "învățăcel".

În 2018 am absolvit formarea Institutului S.P.E.R. în Consiliere Psihologică Experiențial Unificatoare, începând să ofer servicii de asistare psihologică individuală sau de grup în Pitești.

Sunt pregătită profesional în Psihoterapie Experienţial Unificatoare - a copilului, adultului, cuplului sau familiei, oferind şedinţe de consiliere psihologică, psihoterapie, dezvoltare personală sau/şi evaluare clinică în Pitești şi în Bucureşti.

Detalii şi recomandări privind serviciile psihologice oferite puteţi citi 

aici -> https://www.la-psiholog.ro/ioana-neacsu-in-ritmul-tau-psihologic

şi aici -> https://monitorulpsihologiei.com/cabinet-individual-de-psihologie-neacsu-ioana

În prezent profesez în cadrul LSM Medical Clinic (Bucureşti), unde ofer evaluare, consiliere şi psihoterapie copiilor şi adolescenţilor.

Pentru asistare psihologică în Piteşti, te invit să urmăreşti pagina de facebook a cabinetului pentru a fi la curent cu următoarele evenimente de grup pe care le voi organiza. Dacă vom rezona, te aştept pentru asistarea psihologică individuală a dificultăţilor cu care te confrunţi. "Așadar, cine suntem? Cel din testele de personalitate? Dar ele nu fac decât să mă decupeze în diapozitive subțiri.[...]Interiorul nostru nu e însă un album de fotografii. Noi nu suntem obiecte, ci procese. Eu sunt, în cele din urmă, căutarea mea de sine. Exist pentru că mă caut pe mine însumi. Nu mă caut ca să mă găsesc: faptul că mă caut pe mine însumi este semnul că deja m-am găsit." 

("De ce iubim femeile" - Mircea Cărtărescu)