Articole

* cunoaşte şi cunoaşte-te, în ritmul tău psihologic *

Obsesiile sau fascinațiile foarte specifice sunt des întâlnite la copii - iar cercetătorii le numesc "interese intense": aproape o treime dintre copii au un astfel de interes intens la un moment dat, în general între 2-6 ani, iar băieții au mai des interese intense decât fetele.

"- Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim - zise vulpea. Oamenii nu mai au timp să cunoască nimic. Ei cumpără lucruri de gata, de la neguțători de prieteni. Cum însă nu există neguțători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei să ai un prieten, îmblânzește-mă!

Puteți cultiva starea de atenție conștientă (mindfulness) în viața și în familia voastră exact în același mod în care cultivați roșiile sau porumbul într-o grădină, iar atunci când vorbim de practică, avem în vedere exact această cultivare.

Inspirată de experiența unei mămici cu această tehnică a elasticelor (articolul în engleză aici) am decis să o analizez psihologic, oferindu-o ca exemplu facil pentru o practică de zi cu zi (nu doar pentru mămici).